خطر وقوع حوادث و بلایا در ایران بالاست.
علاوه بر آن، گزارشهای اخیر مبنی بر افزایش وقوع بلایای طبیعی و انسان ساخت، ضرورت توجه به این مسأله را بیش از پیش نشان مـی دهـد.
در زمان وقوع حادثه یکی از چالشهای اساسی، مدیریت و انتقـال مـصدومین از صحنه حادثه بـه منـاطق ایمـن و شروع مراقبت درمانی فوری است .
در واقع بـه دنبـال وقـوع بلایـا، انبـوهی از مصدومین نیازمند به دریافت خدمات درمانی بـاقی مـیشـوند کـه در ایـن زمـان لازم اسـت بـا به ابزارکارگیری مناسب در زمینه درمان و مصدومین انتقال تصمیم گیری شود.
تریـاژ، ابـزاری ضـروری در جهـت مـدیریت مـصدومین در صـحنه وقـوع بلایـا، شناسـایی، اولویت بندی بیماران اورژانسی انتقال و هر چه سریعتر آنان به مراکز درمانی جهـت نجـات جـان آنها میباشد.
تریاژ عملیاتی صحیح مصدومین، سبب (۱) مدیریت ارجاع بیماران به مراکز درمانی و پیشگیری از ازدحام ناخواسته و اختلال خدمات رسانی میگردد و در عین حال (۲) کمک می کند تا منابع محدود به گونه ای مدیریت شود که مصدومینی که نیاز به خدمات فوری دارند، در اولویت قرار گیرند
تریاژ بیماران و مصدومین در زمـان بحران متفاوت از الگـوی تریـاژ در شرایط عادی است.
در کشور ایران الگـوی کـشوری تریـاژ بیمارسـتانی در بلایـا و حـوادث بـا مـصدومین انبـوه طراحی شده است . دستورالعمل حاضر بر اساس بررسی منابع علمی روزآمد، بهره گیری از تجربیات میدانی حـوادث و بلایای گذشته، پایش عملکرد کمیته کشوری تریاژ اورژانس بیمارستانی و بـا لحـاظ واقعیـات بیمارستانها و نظام سلامت کشور تدوین گردیده است.
ضروری است اعضای تیم های درمانی، جهـت آمـادگی بـرای مقابلـه بـا شـرایط بحرانی و به منظور کاهش خطا در تریاژ ، شیوه های صحیح تریاژ مورد کاربرد در بلایا را مطابق بـا استانداردهای موجود فرا گیرند و بارها تمرین کنند .
فایل پیوست دستورالعمل : الگـوی کـشوری تریـاژ بیمارسـتانی در بلایـا و حـوادث بـا مـصدومین انبـوه تدوین سال ۱۳۹۸ می باشد.
برای تمام کارکنان سیستهمهای بهداشتی درمانی و خصوصا کارکنان بخشهای اورژانس آشنایی با این دستورالعمل لازم است.
برای دانلود روی لینک زیر کلیک کنید
الگـوی کـشوری تریـاژ بیمارسـتانی در بلایـا و حـوادث بـا مـصدومین انبـوه تدوین سال ۱۳۹۸